Blog bilingüe (catalán - Castellano) sobre mis aventuras, mis reflexiones y temas de actualidad, especialmente centrados en Oriente Medio y en la desinformación existente acerca de Israel.

Blog bilingüe castellà-català sobre les meves aventures, reflexions i altres temes d´actualitat, especialment centrat en l´Orient Mitjà i en la desinformació existent als nostres mitjans sobre Israel.

dissabte, 19 de febrer del 2011

Tomas Alcoverro, el israelí... -- Tomàs Alcoverro, l`israelià...

Desde que se iniciaron las protestas contra el régimen de Hosni Mubarak en Egipto, la prensa nos ha informado de las agresiones sufridas por periodistas y corresponsales mientras cubrían en El Cairo esos acontecimientos. Normalmente nos han presentado a los seguidores del antiguo "rais" como los culpables de las agresiones, con el pretexto de que desinformaban a la opinión pública internacional de la situación existente en Egipto. Sin embargo, nuestros medios se han callado un detalle de gran importancia: en muchos casos esas agresiones tuvieron un claro carácter antisemita, aunque los agredidos no fueran judíos. En efecto, el día antes de que la corresponsal de la cadena CBS, Lara Logan, fuera brutalmente agredida y violada al grito de "judía, judía", la propia Logan había afirmado a Esquire.com que los soldados egipcios le ponían pegas a su equipo, acusándoles de espiar para Israel.
Otro ejemplo lo tenemos en la agresión y tentativa de linchamiento sufrida por el veterano periodista barcelonés, Tomás Alcoverro, que fue agredido salvajemente al grito de "israelí, israelí". El propio periodista, gran conocedor de Oriente Medio y residente desde hace cuarenta años en Beirut, nos deja este articulo donde nos narra su amarga experiencia en las calles cairotas.
El antisemitismo ha sido un factor clave en las agresiones a periodistas extranjeros, pues su aspecto occidental les convertía en "judíos" para las masas egipcias de manifestantes cairotas. Otro factor más de preocupación acerca de las manifestaciones que de manera acrítica y buenista se nos siguen presentando como protestas democráticas (léase a Antonio Franco y véase a Ferreres en el Periódico de Catalunya). Mi pregunta es: ¿desde cuándo una protesta en favor de la democracia lleva asociadas clara muestras de odio anti-occidental y judeofóbico?

En català: des de que es van iniciar les protestes contra el règim de Hosni Mubarak, els nostres mitjans ens han informat sobre les agressions a periodistes occidentals que estaven informant sobre aquests esdeveniments. Generalment, s`ha culpat de les agressions als seguidors del deposat "rais" i el pretexte emprat va ser que els periodistes distorsionaven els fets i enganyaven a la opinió pública internacional de la situació existent a Egipte. Tanmateix, hi hà un important element que s`han callat: el marcat caràcter antisemita que ha envoltat a moltes d`aquestes agressions. Cal recordar que el dia abans de que Lara Logan, la corresponsal de la cadena nordamericana CBS, fós brutalment violada i agredida al Caire mentres cobría la caiguda del règim Mubarak, ella mateixa va informar a Esquire.com que els soldats egipcis posaven entrebancs al seu equip amb el pretext de que espiaven per a Israel.

Un altre exemple amb un marcat caràcter antisemita el tenim amb la brutal agressió i tentativa de llinxament patida pel periodista barceloní, Tomàs Alcoverro. El propi periodista, un gran coneixedor de la realitat de l`Orient Mitjà i resident a Beirut des de fa quatre dècades, ens va deixar un amarg testimoni de la experiència que va patir als carrers del Caire en aquest article publicat a La Vanguardia.

Podem concloure que la judeofòbia ha estat un element important en moltes de les agressions patides per periodistes i corresponsals extrangers al Caire durant les darreres setmanes. El seu aspecte occidental els va convertir en "jueus" o "israelians" als ulls dels manifestants egipcis. Per tant, ens trobem davant d`un altre indici preocupant de les manifestacions que en els nostres mitjans i de manera bonista (llegiu a Antonio Franco i mireu a Ferreres al Periódico de Catalunya). La pregunta que ara mateix em faig és: des de quan unes manifestacions pro democràtiques tenen asociades clares mostres d`odi anti-occidental i antisemita?

2 comentaris:

Lior ha dit...

La meva carpeta Articles Jaume Reus comença a fer goig!
Em pensava que t'havia penjat un enllaç amb aquesta cançó, però es veu que no. Espero que sigui prou heavy pel teu gust, m'agrada a mi i tot...

Jaume ha dit...

Ostres, Lior, moltísimes gràcies. M`agradat molt la cançó. Genial! :)

Arxiu del blog